Iso-Gel tegen darmklachten bij honden en katten

Iso-Gel tegen darmklachten bij honden en katten Vergroten
  • Verpakking
  • Aantal
  •  
  • 100 gram
  • € 11.95
  •  

Isogel tegen darmklachten bij honden en katten is een natuurproduct met een hoog gehalte aan Ispaghula granulaat, wat aanbevolen wordt bij acute intestinale absorbtiestoornissen bij hond en kat, zoals acute diarree of tijdens de daaropvolgende herstelperiode. Isogel kan ook worden ingezet bij verstoppen, door bijvoorbeeld haarballen, een anaalklierverwijdering of een perineaalhernia.  

Meer details

De Isogel dient met water te worden aangemaakt en dan door het voer gemengd te worden.

Samenstelling Isogel:
90% Ispaghula. E223, E127, E218, E216 en fosfor.

E-nummers zijn in de Europese gemeenschap toegelaten hulpstoffen.

Isogel is glutenvrij en heeft geen calorische waarde.

Producteigenschappen:
Doordat ispaghula granulaat oplost in water, wordt een gel gevormd die in de darm water bindt. Bovendien wordt water ook op indirecte wijze gebonden door de afbraak van de Iso-Gel vezels in het colon door de aanwezige darmbacteriën. Door de afbraak van grotere moleculen tot vele kleineren, neemt is de darm de osmotische waarde toe waardoor een groter watervasthoudend vermogen wordt bereikt. Hierdoor vermeerdert de faecale massa en wijzigt de consistentie van de faeces.

Iso-Gel rugeleert de darmpassagetijd: Door de toename van de hoeveelheid faeces vergroot de inhoud van de darmen, dit stimuleert de spieractiviteit en verbetert de spiertonus en de peristaltiek van de darmwand. Iso-Gel kan op deze wijze niet alleen lange passagetijden verkorte bij dieren die aan constipatie lijden, maar kan ook de erg korte passagetijd verlengen bij patiënten met diaree. 

Iso-Gel niet gebruiken bij buikpijn, braken, obstructies van de darmen.

Geen klantbeoordelingen voor dit specifieke product tot nu toe

Deel uw ervaringenZoeken
Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag verstuurd!