Vlooienkam Simpel voor hond en kat

Product Information
Per stuk OP is OP
€ 0,99
€ 0,99

Deze Vlooienkam Simpel voor hond en kat is een eenvoudige 2-zijdige vlooienkam bestemd om de kat te controleren op vlooien, of om de kat eventueel van vlooien te ontdoen.


Meer informatie

Vlooienkam Simpel voor hond en kat

Deze Vlooienkam Simpel voor hond en kat is een eenvoudige vlooienkam bestemd om de hond en kat te controleren op al dan niet aanwezige vlooien, of om de kat eventueel van vlooien te ontdoen. De kam is gemaakt van plastic en is gemakkelijk in gebruik. Omdat deze kam is voorzien van een iets fijnere en een iets grovere kam-zijde kunt u op basis van de vachtsoort van uw kat kiezen voor de te gebruiken zijde. Voor de kortharige katten is de fijne zijde afdoende, maar voor langharige katten kan de iets grovere zijde iets meer gewenst zijn. 

Ook wanneer u uw kat heeft behandeld met een vlo-dodend middel kan het verstandig zijn de vacht van uw kat nog na te lopen met de Vlooienkam Simpel voor hond en kat, op die manier bent u ervan verzekerd van dat uw kat geheel vlo-vrij rondloopt. 

U kunt de Vlooienkam Simpel voor hond en kat gemakkelijk en goedkoop online bij Brekz bestellen. Deze kam zal zeker bijdragen aan een vlo-vrij leven voor u en uw kat.
 

Gebruiksaanwijzing Vlooienkam Simpel voor hond en kat

Wanneer u uw kat wilt controleren op vlooien hebt u een twee dingen nodig:

  • Vlooienkam Simpel voor de kat
  • Een bevochtigde tissue of een stukje bevochtigd keukenrolpapier 
     

 Stappenplan

  1. Neem rustig plaats bij uw kat. Duw eerst het haar van uw kat opzij zodat u de huid kunt zien. Vlooien zoeken warme plekjes op, dus u hebt de grootste kans om vlooien te vinden onder de oksels, tussen de liezen en rond de aanzet van de staart. Vlooien laten ook uitwerpselen achter, deze kunt u het gemakkelijkst op de rug en in de nek van uw kat vinden. U zet de vlooienkam op de huid en laat deze rustig door het haar gaan, vanaf de basis tot aan de haarpunten. U herhaalt deze handeling twee tot drie maal. 

  2. Veeg de haren samen met de andere op de kam belandde stofjes op de tissue of het stukje keukenrolpapier.U gebruikt een iets vochtige tissue/stukje keukenrolpapier zodat de stofjes als het ware gevangen worden door het water en zodoende minder gemakkelijk vervliegen.

  3.  U vouwt de tissue/het stukje keukenrolpapier dicht en duwt deze lichtjes aan waarna u enkele seconden wacht.

  4. Open de tissue/het stukje keukenrolpapier en bekijk of u roestbruine vlekjes ziet, deze wijzen namelijk op vlooienbesmetting. De vlekjes die u ziet zijn ontstaan doordat het bloed dat in de uitwerpselen van de vlo zat in het water is opgelost. 

Indien uw kat is met vlooien besmet is het verstandig direct actie te ondernemen door de vacht te behandelen met een vlooien dodend middel of bijvoorbeeld een vlooienbandje aan te schaffen. Houd er rekening mee dat de vlooien niet door ieder middel gedood worden, waardoor ze naar nieuwe verblijfplaatsen kunnen gaan zoeken. Door uw kat regelmatig op vlooien te controleren door middel van het gebruik van Vlooienkam Simpel voor de kat kunt u een echte plaag voor zijn en uw kat tijdig en passend behandelen.
 

Op zoek naar andere vlo- of teek-gerelateerde producten?

Wanneer u op zoek bent naar andere vlo- of teek-gerelateerde producten kunt u terecht op onze pagina voor Antivlo- en tekenproducten kat.
 


Reviews
4
4
4
4
4
4.2 / 5 (6)
21-05-2018
4
4
4
4
4
Goedkoop, praktisch, gewoon goed!
01-04-2018
4
4
4
4
4
Goed en goedkoop. Een heel handig klein kammetje wat doet wat het moet doen
19-01-2018
4
4
4
4
4
gaat niet door een dikke vacht
24-12-2017
4
4
4
4
4
klein prijsje, werkt prima, doet wat het moet doen
19-09-2017
4
4
4
4
4
Prima product voor een jonge kat met vlooien
13-06-2017
4
4
4
4
4
Eigenlijk heb ik de kam nog niet nodig gehad. Hij ziet er functioneel uit, alsof hij doet wat moet doen. De beoordeling is vooral positief vanwege de prijzen, correcte afhandeling en snelle bezorging. Dat is echt altijd goed en ik heb al best vaak wat besteld.