terug
Gesteriliseerd en overgewicht kat

Gesteriliseerd en overgewicht kat

Is uw kat gesteriliseerd of heeft uw kat last van overgewicht? Bestel kattenvoer dat speciaal afgestemd is op de veranderde energiebehoefte van deze katten. 
Lees meer ..
Gesteriliseerd en overgewicht kat

Kattenvoer voor gesteriliseerde katten of katten met overgewicht

Het steriliseren of castreren van een kat doet u vaak bewust en met het welzijn van uw kat in het achterhoofd. Ongeveer 95% van de Nederlandse katten is gesteriliseerd of gecastreerd. Dit percentage is zo hoog, omdat castratie/sterilisatie bij kan dragen aan een langer leven. Daarnaast voorkomt het ongewenste nestjes kittens. Gesteriliseerd en overgewicht zijn helaas ook in veel gevallen met elkaar verbonden.

Al na 48 uur na de ingreep heeft de kat een verhoogde kans op het ontwikkelen van overgewicht. Door de castratie/sterilisatie verandert het metabolisme en krijgt uw kat een andere hormonale balans, waardoor de voedingsbehoefte verandert en er sprake is van minder behoefte aan bewegen. Door deze veranderde stofwisseling is de energiebehoefte van de kat lager, terwijl ze juist meer behoefte krijgen aan eten. Wanneer u hier als baasje geen rekening mee houdt, kan dit op termijn leiden tot aandoeningen zoals diabetes, blaasstenen of versleten gewrichten.

Een voeding voor katten die gesteriliseerd zijn of te maken hebben met overgewicht, is qua samenstelling speciaal aangepast om uw kat de juiste ondersteuning te bieden en een gezond gewicht te bevorderen. Zo heeft het voer vaak een verlaagde hoeveelheid vetten en eiwitten en juist een verhoogd vezelgehalte.

Tips voor baasjes met gesteriliseerde katten en katten met overgewicht

Om gewichtstoename na sterilisatie te beperken zijn aanpassingen nodig in het eetpatroon van uw kat. U kunt als baasje ondersteuning bieden met de volgende tips.

  1. Geef een passende voeding: Het is belangrijk om na sterilisatie of bij overgewicht over te stappen naar een andere voeding. Een dergelijke voeding bevat aangepaste hoeveelheden voedingsstoffen om aan te sluiten bij de specifieke behoeften van uw kat. Het voer heeft een lagere vetgehalte en een verhoogd vezelgehalte.

  2. Houd de porties onder controle: Volg de instructies op de verpakking voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden. Kijk daarbij altijd goed naar de bouw en algemene conditie van uw kat. Door goed naar uw eigen kat te kijken, zult u eenvoudig kunnen zien of er sprake is van (neiging tot) overgewicht.

  3. Verdeel meerdere porties over de dag: Katten zijn van nature jagers en zijn gewend hun voedsel te bewaren en meerdere kleinere porties per dag te eten. Verdeel het voer van uw kat over de verschillende dagdelen of verstop een deel van het voer in een interactieve voerpuzzel. Zo verbrand uw kat wat extra energie terwijl het zoeken naar voer ook tegemoet komt aan het jachtinstinct.

Gesteriliseerd en overgewicht bij de kat vraagt om speciale producten. Alle producten die u zoekt voor uw kat, koopt u voordelig en eenvoudig online bij Brekz.

Assortiment met producten voor de gesteriliseerde kat en katten met overgewicht

Bij Brekz verkopen we diverse soorten kattenvoer voor gesteriliseerde katten of katten met overgewicht. Let bij het kiezen van de juiste variant goed op de specifieke behoeften van uw kat. Een aantal varianten kiest u bijvoorbeeld alleen wanneer een dierenarts hiertoe een indicatie heeft gegeven.

Overgewicht of gesteriliseerd

  • Hill's Prescription Diet R/D Weight Loss kattenvoer met kip is een speciaal samengesteld dieetvoer voor katten met een neiging tot overgewicht. Het voer is bereid met een grote hoeveelheid vezels, zodat uw kat na een maaltijd sneller een verzadigd gevoel heeft. Hill's Prescription Diet R/D Weight Reduction is ook zeer laag in calorieën, waardoor het een ideaal voer is voor katten met overgewicht. Het voer heeft een laag vetgehalte en bevat het L-carnitine, wat bijdraagt aan de vetverbranding en het behoud van de spieren. Door het verhoogde antioxidantengehalte van het voer wordt er daarnaast geholpen met het tenietdoen van vrije radicalen. Geef deze variant alleen wanneer uw dierenarts dit heeft geadviseerd.

  • Hill's Science Plan Adult Light met kip kattenvoer is droogvoer met kip voor volwassen katten (1 tot 6 jaar oud) die minder calorieën nodig hebben. De voeding is geschikt voor minder actieve katten, na sterilisatie/castratie of bij aanleg voor overgewicht.

  • Eukanuba Adult Sterilised/Weight Control helpt uw kat tevens op een gezond gewicht te houden. Het lage vetgehalte en de toegevoegde L-carnitine stimuleren dat er minder vet wordt opgeslagen. Hierdoor valt de kat makkelijker af of is het makkelijker om het juiste gewicht te behouden. Daarnaast bevat het voer bietenpulp, wat helpt om de voedingsstoffen die in het voer aanwezig zijn, beter op te nemen. Doordat er weinig magnesium in het voer aanwezig is, worden de urinewegen minder belast.

  • Ten slotte is Cadilo Sterilised Light kattenvoer ook een gezonde, tarweglutenvrije maaltijd voor volwassen katten die gesteriliseerd of gecastreerd zijn.

  • Wilt u afwisselen of combineren met natvoer? Hill's Healthy Cuisine Adult Sterilised stoofpotjes in multipack zijn een gezonde en smeuïge manier om uw kat te ondersteunen met juiste voeding. Natvoer bevordert daarnaast ook de vochtinname en helpt zo de urinewegen gezond te houden.

Senior

Royal Canin Sterilised 7+ kattenvoer is speciaal ontwikkeld voor gecastreerde of gesteriliseerde katten van 7 jaar en ouder. Tijdens deze levensfase zal uw kat te maken krijgen met de eerste symptomen van het ouder worden. De juiste voeding biedt extra ondersteuning gedurende de veranderende voedingsbehoeften tijdens het verouderen. Hoewel een complete en uitgebalanceerde voeding belangrijk is voor iedere kat, zijn er speciale voedingseisen bij een gecastreerde of gesteriliseerde kat. Royal Canin Sterilised 7+ is verrijkt met specifieke voedingsstoffen, zoals groene thee polyfenolen, vitamine C, EPA en DHA. Deze ingrediënten helpen uw ouder wordende kat zo lang mogelijk vitaal te houden.

Ook Hill's Science Plan Mature Adult Sterilised Cat kip kattenvoer is een perfect gebalanceerde voeding, afgestemd op de behoeften van oudere gecastreerde/gesteriliseerde katten. Het beperkte mineralengehalte draagt bij aan gezonde urinewegen. Het lage vetgehalte en hoge gehalte aan L-lysine ondersteunen de vitaliteit van uw kat.

Ander product?

Zoekt u het complete aanbod kattenvoer? Kijk dan ook eens bij al het andere droogvoer en natvoer voor katten.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.