terug
Gevoelige gewrichten hond

Gevoelige gewrichten hond

Heeft uw hond last van gevoelige gewrichten? Deze producten kunnen helpen om weer soepel en pijnloos te kunnen bewegen. Bij Brekz vindt u een breed assortiment aan producten voor de beste prijs.
Lees meer ..
Gevoelige gewrichten hond

Ondersteun uw hond met supplementen voor gevoelige gewrichten

Er kunnen diverse redenen zijn waarom een hond te maken krijgt met gevoelige spieren of gewrichten. Met speciaal ontwikkelde producten kunt u gevoelige gewrichten ondersteunen. Deze producten zijn ontworpen om het ontstaan van gewrichtsproblemen te helpen verminderen. Ook kunnen sommige producten verlichting bieden wanneer er klachten optreden. U kunt hierbij denken aan dieetvoer en voedingssupplementen die pijnklachten verminderen.

Herkennen van problemen door gevoelige gewrichten

Gewrichtsproblemen kunnen zich op verschillende manier uiten bij uw hond. Zo lopen sommige honden mank, waar andere honden alleen moeite hebben tijdens het opstaan. Het kan ook zo zijn dat uw hond alleen bij lange wandelingen klachten ontwikkeld. Een paar klachten die kunnen duiden op gewrichtsklachten zijn;

  • Kreupel lopen

  • Moeite hebben met opstaan of gaan liggen

  • Opstartproblemen tijdens een wandeling, de zogenaamde startkreupelheid

  • Niet bij kunnen blijven tijdens het wandelen, de hond blijft steeds achterop hangen

  • Bijten of likken aan de gewrichten

  • Geïrriteerd zijn door pijn, niet geaaid willen worden

  • Meer in de mand blijven liggen, minder/geen behoefte om te spelen

Gewrichtsklachten zijn helaas nooit volledig te genezen. Het is dan ook beter om tijdig te beginnen de gewrichten te ondersteunen. U kunt bijvoorbeeld bij jonge grote honden of bij rassen met een bekende gevoeligheid voor het ontwikkelen van gewrichtsproblemen, kiezen voor een speciaal dieetvoer dat de gewrichten ondersteund. Een veelvoorkomende oorzaak van slijtage in de gewrichten is overgewicht bij honden. Het is dan ook van belang dat de hond op een gezond gewicht blijft. Dit is iets wat u als baasje in de gaten kunt houden. Houdt er als baasje rekening mee dat belasten en bewegen niet hetzelfde is. Bewegen is goed voor het soepel houden van gewrichten. Zorg dat de gewrichten geen onverwachte draaibewegingen of harde klappen te verduren krijgen. Ook de gewrichten van (zeer) grote hondenrassen krijgen veel te verduren. Ondanks dat deze honden wel een gezond gewicht kunnen hebben, kunnen de gewrichten nog steeds overbelast raken vanwege het grote formaat van de hond.  

Bij Brekz vindt u een breed assortiment die uw hond met gevoelige gewrichten kan ondersteunen. De beste producten tegen gevoelige gewrichten bestelt u eenvoudig en goedkoop online.

Assortiment voor gevoelige gewrichten

Met speciale producten voor gevoelige gewrichten, zorgt u dat uw hond zo lang mogelijk fit en mobiel blijft. Wanneer uw hond klachten heeft aan de gewrichten is het raadzaam om contact op te nemen met de dierenarts. Die kan beoordelen wat de beste oplossingen zijn voor uw hond.

Droogvoer: Voeding voor gevoelige gewrichten heeft vaak een aangepaste verhouding calcium en fosfor. Dit ondersteunt de opbouw van botten. Vaak zijn de voedingen ook verrijkt met glucosamine en chondroïtine voor de opbouw van gezond kraakbeen. Naast de kwaliteit van voeding kunt u ook denken aan de hoeveelheid voeding die u geeft. Zo voorkomt u overgewicht. Voorbeelden van speciale droogvoedingen voor honden met gevoelige gewrichten zijn Hill's Prescription Diet J/D Mobility, Royal Canin Veterinary Mobility Support, Eukanuba Veterinary Diets Joint Mobility en Prins Procare Croque dieet mobility.

Natvoer: Net als bij het droogvoer is het natvoer voor gevoelige gewrichten speciaal ontwikkeld om uw hond te ondersteunen. Een gecombineerd dieet van droog- en natvoer kan bijvoorbeeld met de voeding van Hill's Prescription Diet J/D Mobility of Prins NatureCare Diet Mobility.

Supplementen: Honden krijgen vaak last van de gewrichten wanneer het kraakbeen beschadigd raakt. Als er niets wordt gedaan kunnen de klachten door een verdere afbraak verergeren. Een supplement vermindert de afbraak en helpt de gewrichten soepel te houden. Supplementen voor gezonden gewrichten bevatten vaak Glucosamine, Chondroïtine, Groenlipmossel, Boswellia, Collageen type II en omega 3-vetzuren. Een supplement dat dierenartsen geregeld aanbevelen is Flexadin Advanced.

Accessoires: Behalve met de juiste voeding kunt u uw hond ook met bepaalde accessoires ondersteunen. Een comfortabel orthopedisch hondenmatras helpt de druk op het lichaam beter te verdelen en zorgt ervoor dat de gewrichten een betere ondersteuning krijgen. Hierdoor wordt uw hond minder stijf wakker en zal het opstaan makkelijker gaan. Om te voorkomen dat de gewrichten flinke klappen krijgen door het in en uit de achterbak van de auto springen, kunt u een loopplank gebruiken. Die zijn inschuifbaar en dus makkelijk mee te nemen. Zo kan uw trouwe vriend nog altijd mee op avontuur.

Ander product?

Bent u op zoek naar een ander product uit de hondenapotheek, bijvoorbeeld een voeding tegen overgewicht? Kijk dan eens bij onze producten voor gesteriliseerde honden en honden met overgewicht. Bekijk ook eens het complete overzicht van al onze producten in de hondenapotheek.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.