terug
Nierproblemen kat

Nierproblemen kat

Voor katten met nieraandoeningen of katten die problemen hebben met de urinewegen hebben wij verschillende medicijnen in het assortiment. Het voer bevat enerzijds minder eiwitten, en anderzijds eiwitten van hoogwaardige kwaliteit en tevens ook een lager zoutgehalte.
Lees meer ..
Nierproblemen kat

Kattenvoer bij nierproblemen kat

De nieren regelen de vochtbalans in het lichaam en zorgen dat het bloed gefilterd wordt. Nierproblemen zijn een veelvoorkomend verschijnsel bij oudere katten. Als de nierenwaarde van de kat vermindert, blijven de nieren nog wel werken. Pas als circa 70% van de nieren beschadigd is, werken ze niet meer goed en ontstaan er symptomen van nierfalen bij de kat. Hierdoor kunnen afvalstoffen niet meer goed uit de nieren afgescheiden worden en houdt een kat teveel afvalstoffen in het lichaam vast. Het achteruitgaan van de nieren heeft vaak verschillende redenen die niet altijd makkelijk achterhaalbaar zijn. Oorzaken zijn bijvoorbeeld nierstenen bij de kat, infecties of PKD (Polycistic Kidney Disease).

Nierfalen kat symptomen

Bij nierfalen bij katten wordt onderscheid gemaakt tussen acuut nierfalen kat  en chronisch nierfalen kat. Bij acuut nierfalen is uw kat heel erg ziek. Zijn nieren zijn vaak erg opgezwollen en doen pijn. In de urine kunnen cylinders (gestorven niercellen) en soms zelfs bloed aangetroffen worden. Bij chronische nierinsufficiëntie zijn de symptomen veel drinken en plassen, misselijkheid, braken, een verminderde eetlust, bloedarmoede en een doffe vacht. Acuut nierfalen kan (soms) nog verholpen en hersteld worden, chronisch nierfalen niet. De behandeling van chronisch nierfalen is dus meer gericht op het verbeteren van de levensverwachting. Nierbekkenontsteking bij de kat kan (soms) echter wel genezen worden.

Vermoedt u dat u een kat met nierfalen heeft? Raadpleeg dan zo snel mogelijk een dierenarts.

Het verloop van nierfalen bij katten is niet prettig en vaak pijnlijk. Het kan dus dat uw arts u eten of medicijnen voorschrijft om de levenskwaliteit van uw kat te verbeteren, door zo de pijn bij nierfalen van de kat te verminderen. Een nierdieet is bij het behandelen van nierproblemen zeer belangrijk! Voor katten met nieraandoeningen of katten die problemen hebben met de urinewegen hebben wij verschillende producten in ons assortiment. 

Wat mag een kat met nierproblemen eten? 

Bij een nierziekte kat kan de dierenarts speciaal voer voorschrijven dat afgestemd is op katten met nierproblemen. Dit is een essentiële stap bij het behandelen van nierproblemen. Dit soort voer bevat enerzijds minder eiwitten, en anderzijds eiwitten van hoogwaardige kwaliteit en tevens ook een lager zoutgehalte. Dit voer helpt bij het genezen, verminderen of verlichten van de klachten.

In ons uitgebreid assortiment kunt u vast en zeker een soort niervoeding voor katten vinden die geschikt is voor uw kat met nierproblemen. U kunt kattenvoer tegen nierproblemen op onze website gemakkelijk en goedkoop online bestellen. Dankzij onze snelle service worden de producten vaak dezelfde dag nog verzonden.

Assortiment nierdieet kat

Hieronder vindt u een opsomming van het verschillende speciaalvoer voor de kat met nierfalen dat wij onderscheiden:

Clinic: Clinic biedt zowel natvoer als droogvoer aan die kunnen helpen met het bestrijden van symptomen die worden veroorzaakt door nierproblemen. Clinic biedt Clinic FRI brokken aan die u op dagelijkse basis aan uw kat kunt geven. Daarnaast hebben ze ook voer in huis voor katten die liever alleen blikvoer eten. Om uw kat met nierproblemen ook een tussendoortje te gunnen is er een speciale Clinic snack in ons assortiment. Door deze snack als tussendoortje te geven wordt het dieetpatroon niet verstoord.


Hill’s: Hill’s biedt diverse soorten voeding aan om uw kat met nierproblemen te kunnen helpen. Het natvoer is verkrijgbaar in zakjes en is er verschillende smaken zoals zalm, kip of rund. Daarnaast zijn er natuurlijk brokken om als dagelijkse maaltijd aan uw kat te geven. Hill’s biedt voeding met dezelfde werking ook aan in blikvorm.


Royal Canin: Royal Canin nierdieet kat biedt zowel verschillende soorten brokken voer als verschillende soorten zakjes voer aan. Voor brokken heeft u keus uit Royal Canin Veterinary Diet Renal Special kattenvoer, Royal Canin Veterinary Diet Renal kattenvoer of Royal Canin Veterinary Diet Renal Select kattenvoer. Daarnaast kunt u nog kiezen uit verschillende zakjes als Royal Canin Veterinary Diet Renal Tuna of Royal Canin Veterinary Diet Renal Chicken kattenvoer.


Prins VitalCare: Prins VitalCare heeft twee verschillende soorten kattenvoer voor nieren in huis die uw kat kunnen helpen om de problemen van nieraandoeningen te voorkomen, verminderen of verlichten. Prins VitalCare Dieet Renal Support kattenvoer is een speciaal ontwikkelde, natuurlijke en complete voeding voor katten die last hebben van chronisch nierfalen. 


Online voer bij nierfalen kat kopen?

Heeft uw kat nierproblemen zoals nierstenen of nierbekkenontsteking? En heeft de dierenarts uw kat een nierdieet voorgeschreven? Bij Brekz.be kunt u voer voor nierfalen bij de kat bestellen voor een gegarandeerd lage prijs. Van Royal Canin nierdieet kat tot Hills nierdieet kat, bij ons vindt u een ruime keus aan diverse merken. Bij een bestelling vanaf € 39 krijgt u altijd een gratis verzending.

 

 

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.