Virbac Vitaminthe Ontwormingspasta hond en kat

Product Information
10 ml
€ 14,75 (€ 1,48/ml)
€ 14,75 (€ 1,48/ml)
25 ml
€ 19,95 (€ 0,80/ml)
€ 19,95 (€ 0,80/ml)
2 x 25 ml
€ 37,95 (€ 759,00/l)
€ 37,95 (€ 759,00/l)
3 x 25 ml
€ 53,95 (€ 0,72/ml)
Meest verkocht
€ 53,95 (€ 0,72/ml)

Virbac Vitaminthe Ontwormingspasta hond en kat is een ontwormingspasta tegen lintwormen, spoelwormen, zweepwormen en haakwormen.

  • Werkzaam tegen 4 wormsoorten
  • Voor alle rassen en leeftijden
  • Ook geschikt voor lacterende honden en katten

Meer informatie

Virbac Vitaminthe Ontwormingspasta hond en kat

Virbac Vitaminthe Ontwormingspasta hond en kat is een oraal, breedspectrum anthelminticum in pastavorm voor honden en katten. De meest voorkomende wormen zijn lintwormen en spoelwormen. In mindere mate zijn er ook de zweepwormen en haakwormen. Virbac Vitaminthe helpt bij het bestrijden en voorkomen van deze worminfecties. Het wordt tijdens het ontwormen sterk aangeraden om uw huisdier ook te behandelen met een anti-vlooienmiddel.

Kenmerken van Virbac Vitaminthe Ontwormingspasta

Niclosamide is specifiek werkzaam tegen lintwormen en oxibendazol bestrijdt zowel volwassen als larvale stadia van spoelwormen, zweepwormen en haakwormen. De combinatie van beide werkzame bestanddelen in deze pasta, maakt Vitaminthe geschikt voor toepassing bij honden en katten van alle leeftijden en kan worden toegediend aan dieren tijdens de lactatieperiode. Spoelwormen (Ascariden) zijn te herkennen aan de vermicelli-achtige vorm. De spoelworm komt het meeste voor en is belangrijk om te bestrijden vanwege de schade die deze veroorzaakt in het lichaam en de extreme besmettelijkheid voor pups en (in mindere mate) voor kinderen. Volwassen dieren hebben meestal weinig last van spoelwormen. De eitjes van spoelwormen kunnen buiten het lichaam jarenlang infectieus blijven. Na opname vindt er een trektocht plaats in het lichaam en komen de wormen in de darmen terecht, waar ze als volwassen wormen weer eitjes produceren. Een gedeelte gaat in een zogenaamde rustfase in het lichaam. Ontwormen heeft geen effect op de wormen in de rustfase. Tijdens de drachtigheid worden de ‘rustende’ wormen weer geactiveerd en besmetten pups reeds in de baarmoeder. Pups en kittens worden na de geboorte via de moedermelk besmet. Vooral jonge dieren kunnen op deze wijze snel veel schade oplopen. Haakwormen (Ancylostomidae) en Zweepwormen (Trichurata) komen in Nederland over het algemeen minder voor en dan voornamelijk in kennels en pensions. Lintwormen (Dipylidium) bij volwassen honden en katten zijn meestal weinig schadelijk en worden overgebracht door vlooien. Ze zijn te herkennen in de ontlasting of rond de anus van uw huisdier als ‘rijstkorreltjes’ of ‘maden’. Dit zijn wormsegmenten die loslaten en meestal met de ontlasting mee naar buiten komen. Uw hond of kat besmet zichzelf weer door het oplikken van besmette vlooien. Herbesmetting wordt voorkomen door ook de vlooien optimaal te bestrijden. Dit geldt voor zowel het dier als de omgeving. Behandel altijd alle huisdieren tegelijkertijd! Bij Brekz kunt u ontwormingspasta's goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu Virbac Vitaminthe Ontwormingspasta hond en kat tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld.

Samenstelling Virbac Vitaminthe Ontwormingspasta hond en kat

Bevat per ml orale pasta : Niclosamide (240 mg) Oxibendazol (30 mg) Excipiens( tot 1 ml).

Dosering Virbac Vitaminthe Ontwormingspasta hond en kat

Algemene dosering: 1 ml per 2 kg lichaamsgewicht. Raadpleeg voor gebruik eerst de verpakking en bijsluiter. Virbac Vitaminthe dient in een éénmalige dosering achter op de tong van het dier te worden gegeven. De benodigde hoeveelheid kan ook door wat voedsel gemengd worden. Alle honden en katten in huis dient u tegelijkertijd te ontwormen en ontvlooien. 

Ontwormingsschema

  • Drachtige dieren: Tijdens de drachtigheid is ontwormen niet zinvol, aangezien de larven in het lichaam hiermee niet bereikt worden. 
  • Lacterende dieren: Na de geboorte dient het moederdier tegelijk met de behandeling van de zogende pups of kittens ontwormd te worden. 
  • Pups: Behandelen op een leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken. Vervolgens maandelijks ontwormen tot ze een half jaar oud zijn. Daarna op 9 en 12 maanden. 
  • Kittens: Behandelen op een leeftijd van 3, 5, 7 en 9 weken. Vervolgens maandelijks ontwormen tot ze een half jaar oud zijn. Daarna op 9 en 12 maanden. 
  • Alle andere honden en katten: Minimaal 4 keer per jaar ontwormen en indien wormen in ontlasting en/of braaksel waargenomen worden.

Let op!
In verband met het risico van uitspugen/braken kort na toediening, dient vermeden te worden dat dit kan gebeuren op tapijt of ander textiel. Indien dit toch gebeurt, dan zo spoedig mogelijk reinigen met uitsluitend schoon water zonder reinigingsmiddelen. In verband met mogelijke overgevoeligheidsreacties dient bij de toepassing direct huidcontact te worden vermeden. 
Virback Ontwormingspasta is tot 1½ jaar na productiedatum houdbaar, mits bij kamertemperatuur (15-25°C) bewaard.  

Verpakking:
Doosje met 1 injector 5 ml (1 doseerstreep = ¼ ml)
Doosje met 1 injector 10 ml (1 doseerstreep = 1 ml)
Doosje met 1 injector 25 ml (1 doseerstreep = 5 ml)

Ander product?

Bent u op zoek naar een ander merk? Kijk dan eens naar No Worm Pasta tegen wormen voor hond en kat. Voor andere varianten kunt u kijken op de pagina met onze ontwormingsmiddelen voor honden of voor katten.


Reviews
4
4
4
4
4
4.4 / 5 (8)
07-11-2021
1
2
3
4
5
Prima product, alleen niet zo handig doseerbaar bij een kitten van 325 g. Ik had dus beter een kleinere verpakking genomen maar ik ben niet zeker of dit zou geholpen hebben.

Translate to English

07-11-2021
1
2
3
4
5
Bezorging:
1
2
3
4
5
Kwaliteit:
1
2
3
4
5
Waar voor uw geld:
1
2
3
4
5
Voor mijn honden is dit het juiste ontworm middel. 1 x de hoeveelheid volgens gewicht van de hond in de bek geven...klaar. Hoeft niet 3 dagen na elkaar gegeven te worden. Mijn honden hebben nog nooit wormen gehad. Gebruik dit middel altijd en ook bij de puppen.

Translate to English

17-11-2020
1
2
3
4
5
Het is goed spul

Translate to English

02-11-2019
1
2
3
4
5
Goede prijs en snel geleverd. Zelfs de vervoerder was een goede keus.

Translate to English

29-08-2019
1
2
3
4
5
Makkelijk toe te dienen met het speciale spuitje -apart gekocht- voor kleine pups.

Translate to English

03-07-2019
1
2
3
4
5
Help bij de poesen

Translate to English

27-05-2019
1
2
3
4
5
Nog steeds niets ontvangen! Slechte zaak!

Translate to English

03-06-2019
1
2
3
4
5
Snel en correct.

Translate to EnglishHoud me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mail
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mail adres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.