Senior hondenvoer

Senior hondenvoer

Bij Brekz kunt u de beste senior hondenvoeding goedkoop online bestellen! Bestel merken als Eukanuba, Orijen, Royal Canin en Hill's.
Lees meer ..
Senior hondenvoer

Hondenvoer voor een senior/oudere hond

Vanaf een leeftijd van ongeveer 7 jaar oud noemen we een hond een senior. Uiteraard verschilt het per hond hoeveel last hij/zij heeft van ouderdom. Grotere honden laten meestal sneller ouderdomsverschijnselen zien dan kleinere honden. Ouderdom kan leiden tot kwaaltjes die het leven van de hond belemmeren. Naarmate honden ouder worden gaan ze vaak minder bewegen. Hierdoor neemt de hoeveelheid voedsel die ze nodig hebben af. Mede hierom bevat hondenvoer voor een senior/oudere hond vaak minder calorieën dan voer voor volwassen honden. Zo kunt u de kans verkleinen dat uw viervoeter last krijgt van overgewicht.

Behalve het vetgehalte hebben oudere honden ook meer kans op het ontwikkelen van nierklachten. Om nieren te kunnen ontlasten zit in hondenvoer voor een senior/oudere hond vaak minder zout en fosfor. Behalve de nieren ontlast het lage zoutgehalte ook het hart. Om de darmflora van oude honden te blijven stimuleren zitten er vaak extra vezels in hun hondenvoer.

Om het leven van uw oudere hond toch zo aangenaam mogelijk te maken is het belangrijk dat u het juiste hondenvoer voor een senior/oudere hond aanschaft. Voer voor oudere honden zijn er in zowel droogvoedingen als natvoedingen. 

Assortiment hondenvoer voor een senior/oudere hond

Op onze website vindt u allerlei verschillende soorten hondenvoer voor uw senior hond. Eukanuba biedt meerdere opties voor de senior hond. Eukanuba voor senioren is zelfs speciaal geschikt voor honden ouder dan 9 jaar. Renske Super Premium Senior bevat vers bereide kalkoen en is tevens graanvrij. Daarnaast verkopen we ook Senior hondenvoer van AcanaOrijenHill'sRoyal Canin en Prins.

Senior voer voor verschillende groottes

Kleine hond
Wanneer uw senior hond een klein ras is en de 11 jaar is gepasseerd, kunt u kijken naar voer van bijvoorbeeld Hill's. Dit merk biedt voer voor verschillende soorten honden waaronder kleine rassen.

Middelgrote hond
Voor medium honden kunt u kijken naar Royal Canin Medium 7+Eukanuba Small & Medium met oceaanvis of IAMS Senior Small & Medium met kip

Grote hond
Voor grote honden worden tevens seniorenvoedingen aangeboden. Smølke Senior MaxiRoyal Canin Maxi natvoer, en Opti Life Senior zijn enkele voorbeelden van voedingen voor grote, oude honden. 

Complete aanbod?

Bent u nieuwsgierig geworden naar het totale aanbod hondenvoer? Bekijk dan onze pagina's met droogvoer en natvoer voor honden. 

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.