Panacur PetPaste Ontwormingspasta voor hond en kat

Product Information
per verpakking
€ 9,39
€ 9,39
per 2
€ 18,25
€ 18,25
Per 3
€ 26,75
€ 26,75

Panacur PetPaste Ontwormingspasta voor hond en kat is een effectief ontwormingsmiddel en is geschikt voor honden, katten, puppies en kittens.

  • Pasta voor eenvoudig toedienen
  • Doodt effectief wormen
  • Ook bij herstel van Giardia

Meer informatie

Panacur PetPaste Ontwormingspasta voor hond en kat 

Panacur PetPaste Ontwormingspasta voor hond en kat is een effectief ontwormingsmiddel en is geschikt voor honden, katten, puppies en kittens. Het ontwormingsmiddel is op basis van fenbendazol en is behalve voor honden en katten ook geschikt voor pups en kittens. Na toedienen is het werkzaam tegen alle veelvoorkomende wormen bij honden en katten. Bij honden kan het zelfs gebruikt worden bij het herstel van protozo Giardia. Dankzij de handige pasta en de maatspuit is het middel eenvoudig toe te dienen bij alle dieren met een maximum gewicht van 6 kg. Voor een hoger gewicht is meer dan 1 maatspuit benodigd. 

  • Werkzaam tegen alle veelvoorkomende wormen bij honden en katten
  • Op basis van de werkzame stof fenbendazol
  • Werkt ook preventief
  • Handige pasta met maatspuit voor eenvoudig toedienen van de juiste hoeveelheid
  • Kan worden gebruikt bij honden voor het herstel van protozo Giardia
  • Voor huisdieren tot een gewicht van 6 kg, een hoger gewicht vereist meer dan 1 maatspuit

 

Ingrediënten Panacur PetPaste Ontwormingspasta voor hond en kat

Een spuit met Panacur Petpaste bevat 187,5 mg en de volgende werkzame stoffen en hulpstoffen.

Werkzame stoffen:
 Fenbendazol (187,5 mg).
Hulpstoffen:Methyl-4-hydroxybenzoaat [E 218] (1,7 mg), Propyl-4-hydroxybenzoaat [E 216] (0,16 mg).

Bij Brekz kunt u de beste ontworming kat middelen eenvoudig en goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu Panacur PetPaste Ontwormingspasta voor hond en kat tegen de scherpste prijzen.

Gebruiksaanwijzing Panacur PetPaste Ontwormingspasta voor hond en kat

Panacur PetPaste na het eten direct in de bek toedienen door de pasta uit de injector op de tongbasis te brengen. U kunt de pasta ook door het voedsel mengen. Elke injector bevat 4,8 gram pasta, met 900 mg fenbendazol. U kunt de injector op 18 inheden instellen, waarbij elke eenheid overeenkomt met 50 mg fenbendazol. Het gewenste aantal eenheden wordt verkregen door de doseerring op de zuiger te draaien. 

Geschikt voor gebruik bij dieren met een lichaamsgewicht tot 6 kg, ongeacht de leeftijd van het dier. Indien uw huisdier zwaarder is dan 6 kg moet meer dan 1 injector worden toegediend. 

Dosering

De dosering is verschillend voor honden en katten van verschillende leeftijden. U kunt gebruik maken van de volgende doseringsschema's.

Volwassen katten
Voor volwassen katten geldt een dosering van 75 mg fenbendazol per kg lichaamsgewicht per dag, gedurende 2 opeenvolgende dagen. De dagelijkse dosering voor 2 kg lichaamsgewicht komt overeen met 3 eenheden op de zuiger. Zie de tabel.
 

Dosering katten - Panacur PetPaste Ontwormingspasta voor hond en kat
Gewicht van de kat (kg) Dagelijks aantal eenheden
2 dagen
> 2 3
2,1 - 4 6
4,1 - 6 9Kittens, puppies en volwassen honden
Voor kittens, puppies en volwassen honden geldt een dosering van 50 mg fenbendazol per kg lichaamsgewicht per dag, gedurende 3 opeenvolgende dagen. Een dagelijkse dosering voor 1 kg lichaamsgewicht komt overeen met 1 eenheid op de zuiger. Zie de tabel.

Dosering kittens, puppies en volwassen honden - Panacur PetPaste Ontwormingspasta voor hond en kat
Gewicht van uw huisdier Dagelijks aantal eenheden
3 dagen
> 0,9 kg 1
1 - 2 2
2,1 - 3 3
3,1 - 4 4
4,1 - 5 5
5,1 - 6 6Let op! Niet gebruiken bij drachtige honden tot dag 39. Voorkom direct huidcontact en was de handen na gebruik. Personen met een bekende overgevoeligheid voor de werkzame stof of een van de hulpstoffen dienen contact met het geneesmiddel te vermijden.

Bewaren beneden 25 graden Celsius. 

Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor dit product, bijvoorbeeld een ontwormingsmiddel in tabletvorm? Kijk dan eens bij Milbemax Grote kat. Een overzicht van al onze ontwormingsmiddelen voor de kat vindt u op de Productpagina.